loader

Uitleg vachtsoorten

Honden met een korte vacht:
Bij kortharige honden is het van belang dat u deze niet te vaak kamt. Dit stimuleert namelijk het verharen. 1 a 2 keer in de maand is meer dan voldoende. Tijdens de rui kunt u wel elke week borstelen. Dit om weer sneller door de rui te komen.

Ook voor honden met een korte vacht is het goed om een keer een trimsalon te gaan bezoeken. Je hebt kortharige honden die veel last hebben van het verharen. Voor deze soort honden zal de bad/blaas methode goed van pas kunnen komen. (zie uitleg van de bad/blaas methode ).

Scheren gebeurd alleen als het medisch noodzakelijk is. Het is namelijk niet goed voor de vacht. De vacht kan dan op sommige plekken slecht of helemaal niet terug groeien.

Honden met half lang haar:

Honden met een half lange vacht kunt u het beste een keer per week kammen. In de rui zal dit wat vaker mogen. Zo komen ze sneller door de rui periode heen.

De juiste behandeling in de trimsalon zal de bad/blaas methode zijn. (zie uitleg van de bad/blaas methode). Een hond met een halflange vacht kan soms ook geplukt worden. Hierbij worden de dode doffe ondervachtharen met de hand eruit geplukt. Vaak ontwikkeld er bij honden die gecastreerd zijn, door de hormoonveranderingen meer van deze doffe vacht. Honden worden na het wassen doormiddel van effileren in model geknipt. Scheren gebeurt alleen bij extreme vervilting of als het medisch noodzakelijk is in verband met hotspots.

Wat moet u weten voordat u naar Novatrim komt:

* Laat uw hond goed uit, het is geen pretje om met hoge nood op de trimtafel te staan.

* Ik hoor graag van u of uw hond medische problemen heeft of een besmettelijke aandoening (ringworm, kennelhoest, etc.), dan kan ik hiermee rekening houden.

* Heeft uw hond een voedselallergie, neem dan wat lekkers van huis mee als beloning voor na de behandeling.

* Vertoont uw hond agressief gedrag dan hoor ik dat graag vooraf.

* Mocht uw hond loops zijn, laat het dan even weten.

* Het wordt op prijs gesteld dat onze buurt netjes blijft. Mocht er onverhoopt toch een ongelukje gebeuren, kom dan even binnen om een zakje te halen om het op te kunnen ruimen.

In overleg is het mogelijk een ophaal/wegbreng service. Hier worden wel extra kosten voor in rekening gebracht.

Honden met een lange vacht:

Honden met een lange vacht hebben veel verzorging nodig. Als u de vacht mooi en klitvrij wilt houden, is het verstandig dat u meerdere keren in de week uw hond borstelt. Je hebt voor een hond met een lange vacht verschillende methodes bij de trimsalon. Bij bepaalde rassen is alleen ontwollen voldoende. Wassen, blazen, uitkammen en voetjes/oogjes vrij knippen. Bij andere rassen ga je effileren. Het is dan belangrijk de hond wel klitvrij is. Zo word de hond met een schaar in model gebracht.

Honden met ruwharige plukvachten: De honden met een plukvacht zijn de ruwharige vachten. Bij het plukken van een hond worden alleen de haren geplukt die ook echt los zitten. De hond zal geplukt worden wanneer hij plukrijp is. Doordat de hond plukrijp is zal het geen pijn gaan doen om ze te plukken. De hond is twee keer per jaar plukrijp. De harde ruwe vacht zal dan verwijderd worden en er zit dan een zachte vacht onder.

Je kunt er ook voor kiezen om je hond te laten strippen. Bij een stripvacht haal je alleen de losse, lange haren eruit. Zo blijf je de ruwe vacht een beetje behouden en word de hond nooit helemaal kort geplukt. Je moet wel vaker naar de salon, om de drie a vier maanden. De honden plukken we door middel van plukvingers en of een plukmes.

Overleg met de salon welke behandeling bij uw hond het beste past. De prijs is afhankelijk van wat voor hond u heeft qua vacht, lengte ect. Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

Novatrim © 2019 | E: dionne@novatrim.nl | T: 06 50910699